Svenskorna spelar final mot Ryssland. Foto: WCF /Richard Gray

Lag Anna Hasselborg till EM-final

Uppdaterad
Publicerad

Lag Hasselborg är klart för EM-final i curling. Detta efter seger med 9–2 mot Tjeckien i semifinalen. Nu väntar Ryssland i morgon för svenskorna.

I går kväll tog sig lag Edin till EM-final efter att ha besegrat Ryssland med 8–5. I dag blev det klart att de svenska damerna i lag Hasselborg också kommer spela final efter att ha vunnit mot Tjeckien med 9–2 i sin semifinal.

För Sverige som slutade som grupptvåa, en placering före Tjeckien, slutade matchen precis som när lagen möttes i tisdags – med svensk triumf.

Tidigt svenskt ryck

Efter två poänglösa omgångar grundlades segern i tredje där svenskorna gick upp till en 4–0-ledning. En tjeckisk reducering i femte omgången till 1–4 hjälpte föga när lag Hasselborg i omgången svarade direkt med att utöka sin ledning till övertygande 7–1. När Sverige avslutade med sista stenen i åttonde omgången gick laget till 9-2, som fick tjeckiskorna att ge upp matchen.

Ryskt finalmotstånd

För skippern Anna Hasselborg med lagkamraterna Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Maria Prytz väntar nu EM-final i morgon klockan 11.00, svensk tid. Där väntar Ryssland som besegrade värdnationen Skottland med 11–6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.