Arkivbild Foto: Bildbyrån

Finalchans trots förlust i curling-VM

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll mot Kanada i den första semifinalen. Men Lag Edin får en ny chans att nå final i natt- mot USA eller Schweiz.

– Om isen blir lika frostig som i matchen mot Kanada så blir det svårt att beräkna och vi måste verkligen vara på tå, säger Niklas Edin till förbundets hemsida.

Lag Edin föll till slut med 4–7 efter att kanadensarna snabbt tagit initiativet med en 3–0-ledning i början av matchen.

– Vi hade bra lägen i de tre första omgångarna men fick ingen utdelning. Vi gjorde några små misstag på back-end som gjorde att de i stället kunde stjäla poäng, säger Niklas Edin till Svenska curlingförbundet.

Kanada är nu klart för final, men Sverige får en ny chans att avancera dit. Niklas Edin och hans lag möter vinnaren av kvartsfinalen mellan USA och Schweiz i en andra semifinal natten till söndag.

Edin har tidigare pratat om Sveriges problem med isen som han kallar för ”frostig”, och återigen var det underlaget som ställde till det.

– Det fattades en liten fininställning och jag tror att vi behöver en match till för att hitta det. Kan vi vinna nästa så tror jag att vi är stärkta inför en final. Vi måste gå in med fullt fokus och full laddning och vara beredda på isens kvalitet. Vårt spel har en högre nivå men isen kan absolut spela oss spratt, säger han.

I laget spelar förutom Edin även Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren. Henrik Leek är reserv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.