Lag Edin övertygade i gruppfinalen Foto: WCF

Kross av lag Edin i gruppfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Svenska herrarna lag Edin imponerar stort i EM. Efter säker seger mot Ryssland på morgonen kom en ren kross i gruppfinalen mot Schweiz på kvällen. ”Skönt med en så övertygande seger mot de vi slog i finalen förra året” skriver Niklas Edin till SVT Sport.

Curling-EM i Skottland är en svensk framgång så här långt. Både herrarna och damerna stormar mot semifinal.

Herrarna kom till kvällens match i delad ledning i grundspelet efter fem segrar och en förlust. Samma facit som Schweiz.

Men gruppfinalen blev en kross. Sverige tog en tvåpoängare direkt. Följde upp och stal en poäng i andra omgången. I omgång fyra tog man hela tre poäng trots att Schweiz hade fördel av sista sten, en ”stöld” som i praktiken avgjorde matchen.

I omgång sex tog säkrade lag Edin ytterligare en tvåa och vid ställningen 8-1 efter sex omgångar gav Schweiz upp. Trots att fyra omgångar återstod.

– Isen var riktigt bra nu och formen känns stigande genom hela laget. Ser bra ut! Skriver Niklas Edin i ett sms till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.