Svensk glädje efter avancemanget. Foto: WCF

Lag Edin klart för EM–final: ”Går för tredje raka guldet”

Uppdaterad
Publicerad

I semifinalen mot Ryssland visade lag Edin än en gång sig vara starkast när det gällde. Via 8–5 är laget klart för EM–final mot Norge. ”Vi går för det tredje raka EM-guldet”, säger Niklas Edin till SVT Sport.

Efter att lag Edin krossat Schweiz i gruppfinalen stod det klart att Ryssland skulle stå för motståndet i semifinalen.

Lag Edin – som har två raka EM-titlar på kontot – hade inledningsvis problem med Ryssland som tog hem den första ronden med 1–0.

I den andra ronden hämtade sig lag Edin och tog en tvåpoängare innan Ryssland återigen visade sig starkast och plockade hem rond tre med 1–0.

Kunde spela av matchen

Det svenska finalplats–rycket kom i rond fem och sex där lag Edin säkrade två tvåpoängare och gick upp till en  6–2-ledning.

– Det var ingen superbra match av oss i dag. Men vi  får med oss en tvåa tidigt i den andra omgången, och sedan spelar vi av matchen under de sista omgångarna. När vi får 6-2 är det hundra procent, säger svenske skippern Niklas Edin till SVT Sport.

Laget bestående av Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wrana och Christoffer Sundgren kunde sedan spela av matchen och har nu chansen att försvara sitt EM–guld för andra gången.

Norge väntar i final

I finalen väntar Norge som besegrade Schweiz med 7–4 i sin semifinal. I gruppspelet slog lag Edin tillbaka norska lag Thomas Ulsrud med 6–3.

– Norge verkar spela bra nu, de fick en drömstart med 3-0 direkt i sin semifinal. Jag tycker det är de två rätta lagen i final. Jag hoppas att vi har ett mentalt övertag. Norge har de senaste åren slagit oss flera gånger i gruppspelet, men när det kommer till slutspel brukar vi ta det längsta strået, säger Edin.

Inför finalen som spelas på lördag är Edin självsäker:

– Vi går för det tredje raka EM-guldet, så är det bara, säger Niklas Edin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.