• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se stenen som fällde Sverige i curling-VM mot Norge Foto: SVT

Lag Hasselborg förlorade mot Norge på den sista stenen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade sin andra raka inledande match i curling-VM. Norge vann med 8-7 efter att ha avgjort på den sista stenen.

Sveriges lag Hasselborg förlorade sin premiärmatch under gårdagen mot hemmanationen Kanada i Sydney, Nova Scotia, med 6-7. Laget har tidigt hamnat i ett utsatt läge efter den andra uddapoängsförlusten.

Med den sista stenen i den nionde omgången mot Norge fick Sverige med sig två poäng och hade utjämnat till 7-7 inför den sista omgången, där Norge hade fördel av att ha sista sten.

Norge vann efter en timeout

Med åtta sekunder kvar på klockan skickade skippern Anna Hasselborg i väg stenen och lade upp tre svenska poängstenar. Norge tog då en timeout inför sin och matchens sista sten.

Kristine Skaslien slog bort Sveriges mittersta sten och la sig själv i boet för att säkra en poäng och segern för Norge med 8-7.

I kväll klockan 18.00 svensk tid möter Sverige Italien i en tidig nyckelmatch. Den sänds i SVT Play och i Kunskapskanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.