Anna Hasselborg och hennes lag har goda chanser att tas ut till EM. Foto: Bildbyrån

Lag Hasselborg tog hem Ladies Curling Cup

De har förlorat fyra finaler i Stockholm Ladies Curling Cup. Men igår bröt lag Hasselborg den negativa trenden och tog hem den prestigefulla turneringen.

Stora delar av världseliten var på plats i Danderyd när tjugo lag gjorde upp om pokalen i Stockholm Ladies Cup.

Och det blev svensk seger i tävlingen.

Lag Anna Hasselborg, tillsammmans med Sara McManus, Agnes Knochenhauer, och Sofia Mabergs vann finalen med 6-2 över lag Hannah Fleming, Skottland, och kammade hem prispengarna på 270 000 kronor.

Helgens seger innebär att laget befäster sin placering som världsetta enligt den veckobaserade rankningen på världstouren, och förstärkte chanserna att knipa den svenska platsen i EM ytterligare.