Norge väntar lag Niklas Edin i VM-finalen Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige klart för VM-final i curling

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för final i curling-VM i Halifax, Kanada. Laget med skippern Niklas Edin i spetsen tog sig vidare genom att besegra Kanada med 6-3.

Värdlandet Kanada var favorit efter att ha slagit Sverige i gruppspelet med 9-6, men i den avgörande semifinalen avgick Sverige med segern.

Matchen inleddes jämnt, efter två omgångar var ställningen 1-1, men sedan drog Sverige ifrån till 3-1-ledning efter tredje rundan. I fjärde och åttonde omgången tog Kanada poäng men i övrigt var det Sverige som dominerade.

Curling-VM 2015

– Vi har haft en strålande andra hälft av turneringen och det känns som om vi bara blir starkare. Nu ser vi fram mot finalen i morgon, sade en nöjd Niklas Edin till turneringens hemsida efter segern.

– Så som vårt lag spelade så kunde vi aldrig förlora matchen. Jag tror det var vårt lags starkaste prestation hittills och jag är verkligen stolt över hur vi spelade i dag.

I söndagens final väntar regerande världsmästarna Norge, och det blir en repris från förra årets VM-final.

– Det kommer alltid att bli jämnt mot Norge. Det blir en kamp och jag är säker på att det kommer att avgöras på den sista stenen i den tionde omgången. Vi måste spela på samma nivå som i kväll om vi ska ha en chans att vinna.

Kanada och Finland möts på söndagen i kampen om bronset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Curling-VM 2015

Mer i ämnet