Sara McManus och Sofia Mabergs. Foto: TT

Sverige till slutspel – och klart för OS

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är klart för spel om medaljerna i curling-VM i Peking efter övertygande 10-4 mot Kina. Lag Hasselborg tog sin åttonde seger på tio matcher, och har nu även säkrat en svensk plats i OS om ett år. ”Det känns helt fantastiskt” säger trean Sara McManus till curlingförbundet.

– Ärligt visste jag inte att vi är slutspelsklara. Vi har försökt stänga bort tankarna på tabellen för att fokusera  på varje match och att OS-platsen är klar är en otrolig lättnad, fortsätter Sara McManus till curlingförbundet.        

Förlust mot Ryssland

I dagens andra match gick det sämre för Sverige. Det blev förlust med 7-3 efter att lagen följts åt i åtta omgångar men där Ryssland tog en fyrpoängare i omgång nio varpå Sverige gav upp.

Därmed är det ännu inte klart om Sverige blir tvåa eller trea i grundspelet. Ryssland är det enda lag som kan snuva Sverige på andraplatsen efter suveräna Kanada.

Slutspelet spelas enligt pagemodellen där ettan och tvåan i tabellen möts i semifinal 1 (page1/2). Vinnaren i den matchen går direkt till final och förloraren får en ny chans i semifinal 2 mot vinnaren i kvartsfinalen (page 3/4).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.