Cecilia Östlund i aktion under VM 2010. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige utslaget – efter mardrömsavslutning

Uppdaterad
Publicerad

En trepoängsledning med en omgång kvar.

Det brukar oftast räcka till seger i curling.

Men inte för Sverige mot Ryssland i EM.

De förlorade – och åkte ur EM.

Med en omgång kvar ledde Sveriges damer med 9–6 mot Ryssland. Men i den tionde omgången fick Ryssland tre poäng och tog matchen till en skiljeomgång – som Ryssland vann med 3–0.               

Resultatet innebar att Sverige missade slutspel. Detta efter att Finland senare på kvällen vunnit med 7–4 mot Estland, vilket gör att Sverige inte kan gå till slutspel – även om de vinner mot Schweiz.

– Den (förlusten mot Ryssland) var väldigt, väldigt tung. Vi hade full kontroll på matchen och tjejerna imponerade stort på mig och jag unnade verkligen dem segern. Det svider hårt just nu, säger förbundskapten Peja Lindholm på det svenska curlingförbundets hemsida.

Norge vann med 9–2

Även de svenska herrarna förlorade sin första match i dag. Lag Niklas Edin förlorade gruppfinalen mot Norge med hela 2–9.

– Det var överraskande, vi såg inte det här komma innan. Norge var mer på hugget än oss och definitivt bättre på varje position. Det var en tung förlust som vi måste snacka igenom ordentligt, säger Peja Lindholm.

”Vi jobbade väldigt bra”

I den andra matchen tog de dock lite revansch, när de vann med hela 7–1 mot Nederländerna.

– Spelet var väldigt stabilt och vi jobbade väldigt bra som lag på banan. Allt som vi inte lyckades med i matchen mot Norge var nu tillbaka. Vi hade ett bra snack inför matchen och fick till alla delar, säger skippern Niklas Edin på förbundets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.