Cykelvasavinnaren bröt revben i VM

Uppdaterad
Publicerad

I mars fick hon hjärtopereras, i söndagens maraton-VM kraschade Jennie Stenerhag och bröt ett revben. Men starten i Cykelvasan ska inte vara i fara för förra årets vinnare.

Stenerhag tvingades bryta VM-loppet i Frankrike när hon låg kring tionde plats.

”Jag tror att jag slog i sidan av ryggen i ett träd men jag är heller inte helt säker på det, allt jag hörde var det där otäcka ljudet när ett ben i kroppen bryts och smärtan bak i revbenen var omedelbar. Jag låg kvar en stund och skrek av smärta innan jag kunde resa på mig så att fortsätta fanns inte som ett alternativ”, skriver hon på sin blogg.

Läkare konstaterade att hon har frakturer på tre revben och att ett är av.

”Det rör på sig när jag andas och rör mig. Jag har nog haft spricka i revben några gånger tidigare men att känna att det rör på sig är något nytt”, skriver hon.

Hon har inte haft den bästa uppladdningen, efter vårens hjärtoperation, men det ska inte vara någon fara för starten i Cykelvasan den 13 augusti. Stenerhag bör kunna träna igen om tre veckor, skriver hon till SVT Sport i ett sms.

Se ett reportage om Stenerhags hjärtproblem i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.