Jenny Rissveds visar sina sår efter kraschen som tvingar henne att bryta cykel-VM. Foto: Instagram/Bildbyrån

Efter Jenny Rissveds krasch på träning: Cykel-VM är över

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds kraschade på en träning i går.

Nu står det klart att VM är över för hennes del.

– Det är en hjärnskakning, säger assisterande förbundskapten Alexander Wetterhall.

Jenny Rissveds tvingades stå över när mountainbikens sprint vid cykel-VM avgjordes i går. Detta efter en krasch på en träning tidigare på dagen.

Nu kommer beskedet att VM är över för den svenska OS-guldmedaljören från 2016.

– Hon kraschade en timme innan start på XCC-loppet på träning. Hon hamnade fel i en hoppsektion och hade inte möjlighet att ta emot sig. Det en förmodad hjärnskakning. Hon fick sy på ena armbågen. I går kväll fattade de beslutet att VM är över för hennes del, säger Alexander Wetterhall, som är assisterande förbundskapten för landsvägscyklisterna.

Andersson kan ersätta

Det betyder att Rissveds missar både morgondagens mountainbike-lopp på olympisk distans, och söndagens linjelopp.

”Jag är okej. Inte helgen som jag hoppades på, dock. Nu måste mitt lilla huvud får återhämta sig”, skriver Rissveds på Instagram, där hon visar upp sitt blåslagna ansikte.

Det svenska förbundet försöker nu få Caroline Andersson till Skottland för att ta över Rissveds plats i linjeloppet. Andersson har visat fin form på sistone och var bästa svenska i Tour de France nyligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.