Emilia Fahlin som ersätter OS-silvermedaljören i elitlaget Wiggle High5 Foto: BILDBYRÅN

Fahlin tar silver-Emmas plats

Uppdaterad
Publicerad

OS-silvermedaljören Emma Johansson avslutade nyligen sin framgångsrika karriär. Nu står det klart att det blir Emilia Fahlin som ersätter Johansson i elitlaget Wiggle High5. ”Det känns väldigt bra att få den här chansen”, säger Fahlin.

OS-cyklisten Emilia Fahlin byter stall och kommer att representera elitlaget Wiggle High5 den kommande säsongen. Fahlin ersätter därmed OS-silvermedaljören Emma Johnasson som nyligen avslutade karriären.

”Det känns väldigt bra att få den här chansen. Jag har utvecklats under året i Italien och tror att jag kan ta ytterligare ett steg nu”, säger Emilia Fahlin till vargardacycling.se.

Fahlin vann sin hittills enda World Tour-tävling i somras och hon ser fram emot att representera Wiggle High5.

”Det är klart att jag hoppas få fler möjligheter att slåss om topplaceringar i år även om jag säkert också kommer att få vara hjälpryttare i vissa tävlingar.”

Silver-Emmas nya roll

Johansson kommer i sin tur att ta sig an en ny roll i teamet sedan det står klart att hon blir mentor.

”Det är jättekul att hon kommer att ha en fortsatt roll. Hennes erfarenhet kommer att vara värdefull och dessutom är det kul att äntligen få prata svenska med någon i teamet”, säger Fahlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.