Emil Linde vann guld i mountainbike-EM. Foto: Valentin Baat

Inga svenska VM-medaljer i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inga svenska medaljer i XCE-sprinten vid mountainbike-VM i tjeckiska Nove Mesto.

Emil Linde kom närmast som fyra i herrfinalen.

Linde var ende svensk att ta sig till XCE-finalen genom att vinna sitt kvartsfinalheat och knipa andraplatsen i semifinalheatet.

I samma semifinalheat föll Matthias Wengelin olyckligt efter en punktering.

Wengelin föll

Det var upp till Linde att fixa svensk medalj i finalen, men den regerande Europamästaren slutade fyra. Vann gjorde österrikaren Daniel Federspiel.

XCE kan liknas vid längdskidåkarnas sprint. Korta lopp där kval följs av utslagslopp i kvartsfinal och semifinal före finalen, där endast fyra deltagare återstår.

Matthias Wengelin repade sig efter sitt fall i semifinalen, vann B-finalen och slutade därmed totalt femma på herrsidan.

Engen bästa svenska

Det stora svenska medaljhoppet på damsidan, Alexandra Engen, åkte sensationellt ut i sitt semifinalheat som trea efter en norsk spurt på upploppet signerad Ingrid Boe Jacobsen.

Engen blev ändå bästa svenska på damsidan som totalsexa efter att ha slutat tvåa i B-finalen. Vann gjorde Linda Indergand, Schweiz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.