Foto: TT

Ingen svensk i Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget svenskt deltagande i Tour de France i år heller. Tobias Ludvigsson fanns med i Giant-Alpecins bruttotrupp, men kom inte med i den slutgiltiga uttagningen.

Senast sen svensk cyklist var med i Tour de France var när Fredrik Kessiakoff kraschade ur och lämnade tävlingen på den sjätte etappen 2013.

25-årige Tobias Ludvigsson, som körde med den vita ungdomströjan under tre etapper i Giro d'Italia i våras, fanns med i diskussionerna men kom inte med i Giant-Alpecins lag. Hans debut på cykelsportens största scen Tour de France får därmed vänta.

Däremot blev den store stjärnan John Degenkolb, som fick våren förstörd när en bil körde in i en grupp tränande cyklister i vintras, uttagen av Giant-Alpecin.

Tre svenska cyklister kör för lag som blir inbjudna till Tour de France. Tobias Ludvigssons lillebror Fredrik var inte aktuell för att bli uttagen, medan Jonas Ahlstrand i Cofidis istället ska åka Vuelta a España som startar 20 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.