Ludvigsson: ”Jag hade mardrömmar i flera dagar”

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått två veckor sedan proffscyklisten Fredrik Ludvigsson och fem lagkamrater frontalkrockade med en bil i Alicante under ett träningspass. Han har sakta börjat återhämta sig från olyckan och börjat träna igen. SVT Sport träffade honom när han var på en kort visit hemma i Jönköping innan ett nytt träningsläger i Alicante.

Han har fortfarande svårt att sova på nätterna på grund av smärta men han säger att han återhämtat sig bra efter olyckan. För trots att han frontalkrockade med en bil klarade han sig utan fysiska men för livet.

– Jag har en spricka i revbenen, i bröstkorgen och på någon kota i ryggen. Några tänder var även lösa men det är ordnat nu, så jag klarade mig väldigt bra trots allt, säger Fredrik Ludvigsson till SVT Sport.

Om några dag är tanken att han ska testa och cykla utomhus under ett nytt träningsläger i Alicante för att kunna tävla igen den 17 februari. I inslaget berättar han själv hur det kommer att vara att passera olycksplatsen där han var när att mista livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.