Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elisa Longo Borghini tog sin andra seger i Flandern runt. Foto: Discovery+

Mathieu van der Poel historisk efter segern i Flandern runt – fick draghjälp av påskharen

Uppdaterad
Publicerad

Mathieu van der Poel vann sitt tredje Flandern runt och skrev in sig i historieböckerna med att nå fem pallplatser på raken.

Nederländaren tangerade rekordet för antalet vinster i endagsklassikern över 271 km mellan Antwerpen och Oudenaarde i Belgien, ett så kallat monumentlopp som arrangerades för 108:e gången under söndagen.

Påskharen på cykel såg till att få fart på loppet.

van der Poel ryckte ifrån det övriga fältet på de hala gatstenarna i Koppenberg med 45 km kvar av loppet. Det var så slipprigt och brant att bara tre cyklister, van der Poel en av dem, lyckades hålla sig kvar i sadeln. Övriga var tvungna att hoppa av och leda cykeln.

– Jag var helt slut när det var en mil kvar och blundade och hoppades att det skulle gå vägen, säger van der Poel som körde i världsmästartröjan, ännu en speciell detalj denna dag, i Eurosports sändning.

Elisa Longo Borghini vann damklassen för andra gången efter en spurtuppgörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.