Foto: Bildbyrån

OS-silverlaget får förstärkning i cykel-VM

Uppdaterad
Publicerad

Cykelstjärnan Emma Johanssons sista stora lopp i karriären, linjeloppet i VM i Doha i Qatar, sker delvis i öknen med målgång på den konstgjorda ön Pearl Qatar. Nu är den svenska truppen uttagen.

Johansson, som tog OS-silver för en månad sedan, har tidigare sagt att hon ska sluta efter OS-säsongen, även om hin har kontrakt med sitt proffslag ett år till.

Alla tre OS-cyklister, Emma Johansson, Emilia Fahlin och Sara Mustonen, är med i VM och får sällskap av Alexandra Nessmar och Sara Penton. Alla fem kör linjeloppet den 13 oktober, Fahlin är även med i tempoloppet den 11 oktober.

Jonas Ahlstrand är ensam svensk i seniorklassen i herrarnas linjelopp den 16 oktober. Inga herrar är uttagna till tempoloppet.

Truppen

Damer: Alexandra Nessmar, Friluftsklubben Trampen, Emma Johansson, Härnösand, Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna, Sara Mustonen, Staffanstorp, Sara Penton, Stockholm.

Herrar: Jonas Ahlstrand, Team Ormsalva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.