Cyklistens pappa orsakade krasch – mitt i spurten

Uppdaterad
Publicerad

En unik händelse i en fransk tävling upprör cykelvärlden. Flera cyklister kraschade när pappan till en av de tävlande drog in kravallstaket rakt över vägen – mitt på upploppet.

På tv-bilder syns hur en man, kort före mållinjen, drar sidobarriärerna ut i vägen mitt framför cyklisterna i första etappen av Tour Cycliste Antenne Réunion, på den franska ön La Réunion i Indiska oceanen. Inga resultat registrerades på etappen på grund av händelsen.

I en kommuniké från tävlingsledningen framgår att det var pappan till en av de tävlande som stod för tilltaget.

Kunde inte gå i mål

Sex cyklister vurpade, de fyra andra i gruppen som var på väg att spurta om segern kunde väja. Resten av åkarna i fältet kunde inte nå mållinjen när vägen var blockerad.

Pappan, Jean-Bernard Boyer, far till cyklisten Jonathan Boyer, får böta 300 euro för en ”exceptionellt allvarlig och osportslig” händelse. Han ska också ha förhörts av polis.

Arg över krasch

Enligt lokala sajten Zinfos974 var pappan arg över att tävlingen hade fortsatt efter att hans son hade kraschat  flera varv tidigare, när han och en annan cyklist körde ihop. En tioårig åskådare ska då ha fått sin tumme avskuren. Sonen Jonathan Boyer bröt tävlingen efter den tidiga kraschen.

Bilder från antennereunion.fr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.