Foto: TT

Stjärnan missar Tour de France – efter slagsmål

Uppdaterad
Publicerad

Spurtstjärnan Nacer Bouhanni skulle leda sitt lag i cykelsportens största tävling Tour de France. Men ett bråk på ett hotell mitt i natten satte stopp för det. Fransmannen skadade handen och tvingas stanna hemma.

Cofidis stora stjärna Bouhanni skulle slåss om spurtsegrar under treveckorsloppet som startar på lördag. Nu får laget klara sig utan honom, på grund av ett bokstavligt slagsmål.

Fransmannen, som även brukar träna boxning under vinterhalvåret, väcktes enligt uppgifter till l’Équipe klockan fyra på natten av tre högljudda gäster på hotellet där han bodde inför franska mästerskapen. Han började gräla med dem, och slog enligt tidningen bland annat ut en tand på en av dem.

”Instinkt att försvara sig”

– Jag försökte somna om, men efter en timme var det ohållbart. Jag bestämde mig för att gå upp och knacka på dörren. En kille öppnade med en ölburk i handen. Jag frågade om de kunde sluta, och förklarade att jag hade ett mästerskapslopp att köra om några timmar. Han ställde ner ölen, behandlade mig som skit och knuffade mig. Den första instinkten är att försvara sig, säger Bouhanni till l'Équipe.

Han dök upp med ett bandage om handen på franska mästerskapet efter att ha fått sy fyra stygn, men nu står det klart att han måste ställa in årets stora mål Touren. Han blev tvingad att operera handen i tisdags på grund av en infektion.

Kraschade förra året

Det är inte första gången som 25-åringen – lagkamrat med svenske Jonas Ahlstrand – har problem med Tour de France. För tre år sedan blev han sjuk och fick åka hem, året efter petades han, förra året kraschade han första veckan och fick bryta igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.