Foto: Bildbyrån

Svensk OS-cyklist tvåa i Holland

Uppdaterad
Publicerad

Svenska damcyklister fortsätter att leverera topp-placeringar. OS-cyklisten Sara Mustonen-Lichan spurtade sig till en andraplats på första etappen i Holland Ladies Tour.

Mustonen-Lichan var en del i trion som representerade Sverige i landsvägslinjeloppet på OS, och hjälpte fram Emma Johansson till ett OS-silver. Efter Jenny Rissveds OS-guld på mountainbike och Emilia Fahlins seger i världstourloppet i Vårgårda har nu också Mustonen-Lichan registrerat en egen internationell podiumplats.

– Min bästa placering för säsongen. Men egentligen var det inte planerat att det skulle bli så här, säger hon till vargardacycling.se.

35-åringen som tävlar för Liv-Plantur blev tvåa bakom Amalie Dideriksen i en klungspurt på första etappen i det sex dagar långa etapploppet.

Klungan sprack av en aning på upploppet och silver-medaljören Johansson gick i mål med en stor grupp som kom in åtta sekunder bakom. Hon fick placeringen 47 i sin första tävling efter OS.

– Jätteroligt för Sara. Emmas lopp var ganska förväntat. Hon har inte tränat så mycket efter silvret i Rio och jag tror hon har fått jobba ganska hårt under etappen. Det var nog en nyttig tävling att komma igång på, säger svenske förbundskaptenen Martin Vestby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.