Svensk bröt handled i cykelkrasch

Uppdaterad
Publicerad

Än en gång har motorcyklar skapat förödelse i ett internationellt cykellopp. Svenske Fredrik Ludvigsson var en av de skadade när fjärde etappen i Belgien runt ställdes in efter att två motorcyklar kört in i klungan.

Tidigare i vår orsakade en av tävlingsmotorcyklarna en dödsolycka i landsvägsklassikern Gent-Wevelgem. Antoine Demoitié som dog efter att ha vurpat och blivit överkörd av motorcykeln satt på svenske Jonas Ahlstrands hjul.

– Det hade lika gärna kunnat vara jag. Man är glad att man sitter här i dag, sade Ahlstrand till SVT Sport efter att ha kommit undan med mindre skador.

19 cyklister skadade

På lördagen åkte två motorcyklar in klungan under Belgien runt, och enligt belgisk press ska 19 cyklister vara inblandade. Värst drabbad rapporteras 26-årige Lotto-cyklisten Stig Broeckx vara. Han är i koma med blödningar i hjärnan. Belgaren blev påkörd av en motorcykel även under Kuurne-Bryssel-Kuurne i våras.

Svensken Fredrik Ludvigsson bröt ett ben i handleden och blir borta från tävlingar i minst nio veckor, skriver hans lag Giant-Alpecin på sin hemsida.

– Det hände så fort att jag inte kunde undvika kraschen. Jag är otroligt besviken men får acceptera det, säger Ludvigsson.

Andra olyckan

Det är andra gången i år som den otursförföljde Ludvigsson kraschar allvarligt. Han var en av cylkisterna i en träningsgrupp som under ett läger i Spanien blev påkörda framifrån av en bil som körde på fel sida vägen.

– Jag hade mardrömmar i flera dagar, sade han efteråt.

Fredrik Ludvigsson kraschade.

Fredriks storebror Tobias Ludvigsson deltar just nu i Giro d'Italia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.