Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Vingegaard (till höger) kopplar ett starkt grepp om totalsegern i Tour de France. Foto: TT/Bildbyrån

Nära seger i Tour de France – efter konkurrentens kollaps

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens kross hade Jonas Vingegaard skaffat sig ett fint läge i kampen om totalsegern. När huvudkonkurrenten Tadej Pogačar säckade ihop under den 17:e etappen utökade Vingegaard avståndet rejält.

Efter danske Jonas Vingegaards kross i gårdagens tempolopp hade han utökat avståndet ner till totaltvåan Tadej Pogačar till en minut och 48 sekunder. Pogačar inledde dagens 17:e etapp med ett fall men reste sig och fortsatte. Med drygt 14 kilometer kvar av etappen säckade han ihop och tappade rejält på tätgruppen.

– Han förlorar kontakten med tätgruppen. Här förlorar han definitivt Tour de France, sa kommentatorn i Eurosport.

Nära andra raka segern

Vingegaards seger är dock inte klar ännu då fyra etapper återstår. Han tog däremot till vara på läget och höll uppe tempot. Vingegaard gick till slut i mål som fyra, nästan sex minuter före Tadej Pogačar som gick i mål först på 22:a plats. Dagens resultat innebär att Vingegaard leder med sju minuter och 35 sekunder, ett avstånd som i praktiken kan bli svårt för Pogačar att ta igen.

Vann gjorde Felix Gall som var överlägsen i klättringen, 25-åringens blott andra seger i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.