Chris Froome leder Tour de France. Foto: TT Nyhetsbyrån

Touren kör trots attacken

Uppdaterad
Publicerad

Dagens 13:e etapp i Tour de France kommer att köras som planerat trots terrorattacken i Nice. Det meddelar tourens direktör Christian Prudhomme.

– Touren kommer att fortsätta med återhållsamhet och värdighet. Vi tror, i samförstånd med statliga myndigheter, att loppet måste fortsätta. Och att vi inte får ge efter för de som vill att vi ska förändra vårt sätt att leva, säger han.

Cyklisterna befinner sig i Bourg-Saint-Andéol, cirka 30 mil från den franska kuststaden där minst 84 människor mist livet sedan en lastbil kört in i en folkmassa i går kväll.

En tyst minut hölls före dagens etapp och det kommer att hållas ytterligare en på segerpodiet i samband med prisutdelningen. Etappen i dag är 37,5 kilometer lång och har målgång i La Caverne du Pont-d'Arc.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.