Jenny Rissveds imponerade i Tyskland. Foto: Bildbyrån

Trots krasch – Rissveds tvåa i världscuptävling

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds kraschade illa vid världscuptävlingen i Tyskland. Men den svenska mountainbikecyklisten kom imponerande tillbaka och slutade tvåa. ”Världsklass, jag kan inte säga annat om det”, säger förbundskapten Anders Ljungberg till SVT Sport.

Svenskan låg på femte plats inför det sjätte och sista varvet. Där imponerande hon stort, plockade tre placeringar och kom i mål som tvåa.

– Världsklass, jag kan inte säga annat om det. Att hon blir tvåa är helt absurt bra, säger förbundskapten Anders Ljungberg till SVT Sport.

Rissveds låg på en tredjeplats när hon kraschade illa under det första varvet.

– Jag stod fem meter därifrån, det var en rejäl krasch. Det tog några varv innan hon kom in i det igen, säger Ljungberg.

Kan ha säkrat OS-kvalplats

Kraschen kostade flera placeringar och hon låg bara sjua efter det första varvet. Därefter plockade svenskan två placeringar inför det sjätte och sista där hon lade i en högre växel.

Dagens andra plats betyder att den 22-åriga svenskan ligger trea i den totala världscupen och mycket talar för att Sverige dessutom har säkrat en OS-kvalplats.

– Jag har räknat på det och poängmässigt borde det inte vara några problem, på tisdag offentliggör internationella cykelförbundet listan, säger Ljungberg.

Dansk seger – igen

De 17 främsta på internationella cykelförbundets OS-kvalranking får en OS-plats. Får Sverige en står kampen om platsen mellan Rissveds och Alexandra Engen.

– De har kört om den. Men efter placeringen i dag ser det rätt ljust ut för Jenny.

Annika Langvad från Danmark segrade i dagens världscuptävling och tog i och med det tredje världscupvinsten.

– Det ger mig självförtroende. Men jag hade inte förväntat mig att vara i ledning så stort efter varje varv. När jag hörde att jag var ui ledning med två minuter kunde jag slappna av, säger Langvad i sändningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.