Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det kryllade av krascher i gårdagens Giro d'Italia. Foto: Eurosport

Undvek krascherna på slutet: ”Hade supertur”

Uppdaterad
Publicerad

Det var kraschernas etapp i gårdagens Giro d'Italia. Bara under de sista sju kilometerna var det tre krascher.

– Jag är bara glad över att var här, sammanfattar Roglic dagen.

Allra mest uppmärksammad var kraschen orsakad en hund som sprang in i klungan efter ett par mil av den 171 km långa etappen med målgång i Salerno. Busvädret med hällregn gjorde gatorna såphala och förhållandena extremt svåra.

Stjärnan Primoz Roglic var med i den krasch som i träffade i en tvär kurva sju kilometer före målet. Han fick lättare skador på nedre delen av höger ben och tvingades stanna men inser att det kunde gått betydligt värre.

”Blev påkörd av en kille bakifrån”

– Jag hade supertur när jag blev påkörd av en kille bakifrån. Just framför mig kraschade en annan kille, säger slovenen som tackar sina lagkamrater för att de förde honom tillbaka till klungan och att han inte tappade tid sammanlagt utan behöll femteplatsen totalt.

Han undvek den krasch som totaltvåan Remco Evenpoel, som kraschade första gången efter att hunden intresserat sig för tävlingen, hade två kilometer före mål. Det var den allvarliga kraschen av de två för den belgiske världsmästaren.

– Jag är bara glad över att var här, sammanfattar Roglic dagen för Cyclingnews.

Den tredje och mest spektakulära kraschen kom när Mark Cavendish vurpade i spurten och gled uppskrapad över mållinjen.

– Det är en del av spurten inom cykelsporten. Jag hoppas bara att de andra som kraschade under loppet är okej, säger spurtkanonen Cavendish.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.