Foto: AP/Ennio Leanza

Då kan Blatter ersättas

Uppdaterad
Publicerad

26 februari har Fifa en extrastämma för att utse en ny ordförande. Först då blir det alltså klart vem som blir Sepp Blatters ersättare.

Turerna har varit många kring Fifa sedan de omfattande korruptionanklagelserna som briserade i maj. Sepp Blatter valdes i just maj om som ordförande trots skandalerna, men valde att bara fyra dagar senare meddela att han inte avsåg att stanna kvar som ordförande.

Idag hade Fifa en kongress och bestämde då datum för omval av ordförande: 26 februari. Först då blir det alltså klart vem som blir Sepp Blatters efterträdare, även om det inte är helt klart att Blatter själv inte ställer upp för omval.

Två av favoriterna att ta över efter Blatter är Michel Platini, Uefas president och prins Ali bin Al Hussein, som förlorade Fifa-valet mot just Blatter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet