Foto: Bildbyrån

Dålig dag på F1-banan för Ericsson

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson anlände till Melbourne, Australien, i söndags inför starten på årets Formel-1-säsong som drar igång i morgon bitti svensk tid. Men de första träningspassen kunde ha börjat bättre.

Ett varv.

Ja, så långt kom Ericsson på det första träningspasset på Albert Park i Melbourne. Den svenske Formel-1-föraren fick sedan uppsöka depån.

Formel 1

Anledningen var att bilen drabbats av ett elfel, något som hans team inte lyckades laga. Elfelet medförde en mindre brand i bilen.

Även hans stallkamrat i Caterham, Kamui Kobayashi, kunde bara köra ett varv, han hade problem med bränslesystemet.

Andra träningen gick inte bättre

När Ericsson sedan satte sig i bilen för en andra träning så gick det inte bättre. Han kom återigen bara ett varv på Albert Park.

– Det är problem med hydrauliken, det läckte rätt mycket, säger Ericsson till Aftonbladet.

– Lite frustrerande är det, man vill ju köra, fortsätter han.

Ericsson har nu bara en träningschans kvar, natten till lördagen, svensk tid.

Premiär för Ericsson i morgon

Snabbast under dagens första träning var Ferraris Fernando Alonso. Regerande världsmästaren, Sebastian Vettel, hade sjunde bästa tid.

Mercedesförarna var snabbast i andra träningen. Britten Lewis Hamilton, som fick problem med bilen under den första träningen, toppade träningstiderna före sin tyske stallkompis Nico Rosberg.

Tidskvalet för Marcus Ericsson och hans motståndare startar i morgon bitti, svensk tid.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet