Sara Helin gjorde Sveriges tredje och sista mål. Foto: Youtube

Damlandslaget tog revansch mot Finland

Uppdaterad
Publicerad

Förra säsongen avslutade damlandslaget i innebandy med förlust.

De förlorade den avslutande matchen mot Finland.

I dag avslutades en ny säsong.

Då pressades Sverige av Finland – men vann.

Förra säsongen blev det svenska damlandslaget något överraskande ”bara” tvåa i säsongens sista Euro Floorball Tour-turnering, efter förlust mot Finland i den avslutande matchen.     

I dag tog de revansch för den förlusten. De vann säsongens sista landskamp med 3–2 efter en tuff match.

Finskorna pressade

Faktum är att det var Finland som gjorde 1–0, men Sverige gick sedan upp till 3–1, innan Finland kunde reducera. Finskorna pressade sedan på, och hade flera ramträffar, men det svenska laget kunde hålla undan och fick efter matchen lyfta pokalen.

Stora matchvinnare för Sverige var kedjan med Louise Wickström, Sara Hjorting och Josefina Eiremo som gjorde samtliga svenska mål.

– Det var en tuff match, Finland var mer på tårna från start. När vi väl gick in mer med kropp i andra tycker jag vi tog tag i det. Det var skönt att få gå in och sätta dem där, säger Wickström i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.