Danska ny förbundskapten för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Den danska succétränaren Helle Thomsen blir ny förbundskapten för det svenska damlandslaget i handboll. Hon kommer att ha jobbet tillsammans med den nuvarande förbundskaptenen Thomas Sivertsson.

– Det är två mycket kompetenta ledare som jag är övertygad kommer att komplettera varandra och tillsammans ge damlandslaget de bästa möjligheter till utveckling, säger landslagens general manager Stefan Lövgren till handbollsförbundets hemsida.

Thomsen har fört Midtjylland till ”Final 4” i Champions League och har även fört laget laget till semifinal i det pågående danska slutspelet. Hon tillträder som förbundskapten för Sverige den 1 juli och ser fram emot sitt nya jobb.

– Det har varit en speciell dag. En bra dag, en härlig dag, säger hon till SVT Sport.

– Jag har följt den svenska ligan på grund av Sävehof och känner till många spelare, fortsätter Thomsen.

Thomsen kommer att fortsätta sitt arbete i Midtjylland. I den danska storklubben tycker man att det bara är positivt att Thomsen får ytterligare ett tränaruppdrag.

– Vi är stolta över att det är vår tränare de har valt till att stå i spetsen för det svenska damlandslaget tillsammans med Thomas Sivertsson. Det visar att det arbete vi gör i FC Midtjylland får uppmärksamhet runt om i Europa, i detta fall Sverige, säger Torben Kölbaek, Midtjyllands handbollsdirektör, till handbollsförbundets hemsida.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.