Isa Tidblad Keskikanga och Susan Kariuki. Foto: Jonathan Broberg, Svenska budo- och kampsportförbundet

Dubbla svenska VM-guld

Uppdaterad
Publicerad

I dag blev det svensk succé när thaiboxnings-VM avgjordes i Malaysia – debutanterna Susan Kariuki och Isa Tidblad Keskikangas kan numera titulera sig världsmästare.

Susan Kariuki, 34, är VM-debutant, men gör samtidigt sitt sista VM då hon har åldern emot sig. Tidigt i morse fick hon chansen, och hon tog den.

– Jag är överlycklig, jag har tränat stenhårt, säger Susan Kariuki till SVT Sport.

”Vår game plan var att vara aggressiva”

Kariuki mötte spanjorskan Sarai Medina i 48-kilosfinalen – och Kariuki hade planen klar från början.

– Vår game plan var att vara aggressiva, stoppa henne direkt och det var det vi gjorde från från rond ett till tre. Hon var tuff, men jag var tuffare.

– Det här betyder väldigt mycket.

Men uppladdningen blev strulig – Kariuki vägde 50 gram för mycket på invägningen. Då rakade 34-åringen av sig håret, skriver Budo- och kampsportförbundet på sin hemsida.

Dubbla VM-guld

Efter lunch kunde även VM-debutanten Isa Tidblad Keskikangas titulera sig världsmästare efter att ha besegarat vistryskan Maria Belush i 75-kilosfinalen.

– Alltså det är helt sjukt, säger Tidblad Keskikangas till SVT Sport.

– Det betyder nog mer än vad jag har förstått, det är helt galet, fortsätter hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.