”Deflategate” snackisen inför Superbowl

Uppdaterad
Publicerad

I natt, svensk tid, är det dags för världens kanske mest tittade TV-sändning: Superbowl. I år mellan Seattle Seahawks och New England Patriots. Förhandssnacket har till stora delar handlat om en sak, fusk.

Förra säsongen vann Seattle Superbowl. I år är de i final igen, för motståndet står New England Patriots.

Inför nattens final har snacket till stora delar handlat om en enda sak. ”Deflatgate”, bollfusket.

New England Patriots har nämligen anklagas för att i semifinalen mot Indianapolis ha spelat med bollar med för lågt tryck i, vilket ska ha gett laget offensiva fördelar eftersom de bollarna anses vara lättare att passa.

– Om de kommer att straffas? Förmodligen inte, säger Seattles Richard Sherman enligt Aftonbladet apropå det misstänkta fusket.

Att vinna Superbowl två år i rad brukar beskrivas som något av det svåraste som finns inom sportvärlden, och om Seattle gör det blir det första gången sedan New Englands dubbla segrar 2004 och 2005 som ett lag försvarar titeln.

Följ Superbowl här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.