”Det blir en stentuff match”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Staffan Olsson har kommit över lite av besvikelsen efter förlusten mot Frankrike och ser nu fram emot Polenmatchen.

– Det kändes surt och bittert direkt efteråt men efter jag fått lite avstånd så tycker jag ändå att det finns lite positivt att ta med från den här matchen, säger Staffan Olsson.

Förbundskaptenen menar att Sveriges försvarsinsats mot Frankrike var det mest positiva med matchen.

– På det sättet vi lyckas neutralisera Frankrikes anfallsspel i stora delar av matchen. Tyvärr så mäktar vi inte med på slutet.

Polen nästa

Härnäst väntar Polen i åttondelsfinal, ett lag Sverige och Staffan känner väl sedan tidigare. Sveriges stjärna Kim Andersson är fortfarande ett frågetecken till spel.

– Det får bli en klyscha, kampen mot klockan. Vi är många som önskar och hoppas han ska vara med men det kommer inte avgöras förräns på uppvärmningen i morgon.

Sverige har spelar mot Polen ett antal gånger de senaste åren och har varit med om både vinster och förluster.

– Det är ett oerhört tufft lag. Det är en 50-50-match med två jämngoda lag. Det kommer bli en stentuff match, menar Staffan Olsson.

Svenska spelarna kände sig slitna dagen efter matchen men Staffan Olsson är inte bekymrad, utan tycker att det är så det ska vara. Olsson menar att det finns mycket kvar att ge i Sverige.

– Det finns skön harmoni i gruppen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.