Astrid Ohlin äger fem hästar som Peder Fredricson rider och sköter.

Möt kvinnan bakom Fredricsons hästar

Uppdaterad
Publicerad

Samarbetet har pågått sedan 1997. Tillsammans har de fått fram Magic Bengtsson, Arctic Aurora Boriealis och Sibon. Möt kvinnan och sponsorn bakom Peder Fredricsons hästar. – Det ger en guldtillvaro, säger Astrid Ohlin till SVT Sport.

Det är dag två för hoppryttarna inne på Stade d'Ornano i VM-staden Caen. En av de 21 000 på läktarna är kvinnan bakom Peder Fredricsons hästar: Astrid Ohlin från Stockholm.

Sponsor med hjärta för ridsport

Ohlin har ett stort engagemang och en stor passion för sporten och finns med på tävlingar och mästerskap världen över.

VM i Ridsport 2014

–  I dag var väl inte en av hans bästa dagar, men det är så med den här sporten. I går var det lätt och då gick han jättefint. I dag är det svårt.

Astrid Ohlin fortsätter från VM-läktaren i Caen:

– Det är två varelser som ska må bra och lyssna på varandra. Allt ska stämma, och ibland gör det inte det. Det är bara att glömma och gå vidare, blicka mot nästa tävling som går imorgon.

Långsiktig plan: ”Ger en guldtillvaro”

Samarbetet mellan Astrid Ohlin och Peder Fredricson började 1997. Totalt har de haft tre mästerskapshästar. De var i Athen OS 2004 med Magic Bengtsson. I Lexington 2010 med Arctic Aurora Borialis och här i Caen med Sibon.

– Det är så spännande. Det är så fantastiskt att få vara med på den här nivån. Det är glimtar här och där, sen är det samarbetet med Peder och hans familj som varit oerhört givande, och med de här fina hästarna. Det ger en guldtillvaro, säger Astrid Ohlin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Ridsport 2014

Mer i ämnet