Dimitrov tog första ATP-titeln. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bulgaren Dimitrov mästare i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Bulgaren Grigor Dimitrov besegrade spanska världstrean David Ferrer i finalen i Stockholm Open med 2-6, 6-3, 6-4 och tog därmed hem karriärens första ATP-titel.

– Dimitrov hade lite mer tryck och servade bra, säger SVT-experten Janne Gunnarsson.

Toppseedade Ferrer siktade på att bli förste spanjor att vinna i Kungliga tennishallen, men när Ferrer slog matchbollen i nät kunde Dimitrov segerjubla.            

Stockholm Open 2013

Han la sig på banan och tog sig åt huvudet och bara njöt av segern innan han sin vana trogen gick fram till nät och kramade om sin motståndare.

– Ferrer kämpade och slet men det var Dimitrov som trots allt vann rättvist. Han hade det lite större spelet, säger Gunnarsson.

22-åringen visade enorm glädje efteråt och tog sig upp till de bulgariska fansen på läktaren och lät sig firas. Det här var bulgarens stora genombrott på ATP-touren.

– Det är ju en av mina största segrar, att få besegra en toppspelare och i en final... Det är en härlig känsla, säger han till TT.

– Jag har väntat länge och det är ett stort steg för mig. Jag försökte verkligen njuta av stunden.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Open 2013

Mer i ämnet