Spelarenkät: Djurgården har bäst fans

Uppdaterad
Publicerad

Det är inget snack om saken – Djurgården har bäst fans i SHL. I alla fall om man ska tro de 42 spelare i ligan som SVT Sport talat med. – Jag får rysningar bara jag tänker på trycket, säger målvakten Mikael Tellqvist.

16 september drar SHL igång igen – äntligen får svenska hockeyfansen se sina favoritlag igen.

Inför säsongen har SVT Sport gjort en enkät med spelare från ligan. Vi har talat med tre spelare i varje lag som anonymt fått tycka till i en rad frågor – bland annat i ”Vilket klubb har bäst fans?”.

SHL

Totalt 42 spelare har tyckt till. Och det är en klubb som får överlägset flest röster för bästa fans: Djurgården.

Nästan hälften av rösterna

20 av 42 spelare säger att Djurgårdsfansen är bäst. Tvåan HV71 får 5 röster och SHL-nykomlingen Rögle får 4.

”Det kokar på Hovet när man spelar där”, säger en spelare

”Deras fans imponerar. De är i en klass för sig”, säger en annan.

Klubbens målvakt Mikael Tellqvist:

– Fansen är otroligt viktiga för oss. Det är svårt för de andra lagen att komma hit till Hovet. Man ställs mot både ett tufft lag och sen publiken. Det är jobbigt även för domaren, men för oss är publiken kanonbra, säger han till SVT Sport.

Stjärnan: Ville ge tillbaka

Inför säsongen har Djurgården gjort ett riktigt tungt nyförvärv: Patrick Thoresen återvänder efter flera lyckade år i KHL.

– Jag ville ge tillbaka till klubben som gav mig chansen för tio år sedan. Det var flera anledningar till att jag valde att komma tillbaka. Nu har jag nära till Norge men det ska också bli väldigt kul att spela inför fansen här.

Hur bra är laget då?

– Vi är okej. Vi kan bli mycket bättre. Med mer självförtroende kommer vi våga hålla i pucken mer. Det är ingen som förväntar sig att vi ska vara ett topplag och vinna så vi kan vara underdog, säger han.

Vilken klubb har bäst fans?

1. Djurgården 20 röster

2. HV71 5 röster

3. Rögle 4 röster

Övriga: 13 röster

Totalt: 42 röster

Så fungerar enkäten

3 slumpvis utvalda spelare per SHL-lag har fått svara på enkätfrågorna.

Totalt har 42 spelare deltagit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet