Dnipro vann ligapremiären i Ukraina

I kväll startade den ukrainska ligan trots oroligheterna i landet. Mötet var flyttat från Donetsk till Lviv när Dnipro Dnipropetrovsk vann premiären mot ”hemmalaget” Metalurg Donetsk med 2-0.

Dnipro fick ett bra genrep inför nästa veckas Champions League-kvalmatch mot svensklaget FC Köpenhamn. Första halvlek blev mållös innan lagkaptenen Jevgenij Konopljanka sköt in en frispark och sju minuter senare satte Nascimento en straff.

Inte heller Dnipro Dnipropetrovsk kommer att få spela på hemmaplan i nästa match. På begäran från Köpenhamn flyttade Uefa onsdagens kvalmatch till Kiev.