Hängskalle på Hammarby efter dagens match? Foto: TT Nyhetsbyrån

Dramatiskt toppmöte väntar på Zinken

Uppdaterad
Publicerad

Västerås kommer från fyra raka segrar. Hammarby från en svidande förlust, samt med ekonomiska bekymmer i bagaget. Det är upplagt för drama när tabelltvåan besöker trean på Zinkensdamm.

När Västerås och Hammarby möttes i början av säsongen blev det oavgjort, 2-2, och det mesta talar för att Trettondagens match kan bli minst lika spännande. Särskilt med tanke på att striden om den viktiga andraplatsen, den bakom överlägsna Sandviken, i tabellen nu börjat på allvar.

– Jag förväntar mig mycket folk och rejält drag på Zinken, säger SVT:s expert Jonas Holgersson.

Elitserien i bandy 2014-2015

Frågan de flesta vill ha svar på är nog hur mycket Stockholmsklubbens ekonomiska problemen har påverkat, och påverkar, spelarna. Inte minst efter förlusten senast mot Vänerborg, den första på elva matcher.

–Jag tror att Hammarby kommer leverera mycket energi, framför allt i försvarsspelet, något som saknades senast. Det ska bli spännande att se dem, nu måste de visa både sig själva och supportrarna hur de tacklat den senaste tidens turbulens, säger Holgersson.

Västerås har visat upp en strålande bandy och vunnit de senaste fyra matcherna, mest imponerande i raden var 10-6-segern över Sandviken på bortaplan.

– VSK spelar med ett enormt självförtroende just nu, och de gör mål. I de senaste fyra matcherna har de enbart mött lag som nådde slutspel förra säsongen och ändå snittat på nio mål, säger Jonas Holgersson.

Västerås har gjort 102 mål än så länge, att jämföra med Hammarby som bara nätat 80 gånger. Å andra sidan har gästerna släppt in 17 mål fler än hemmalaget och Jonas Holgersson är övertygad:

– Oavsett slutresultatet så lär det bli en sevärd match.

Matchen startar 16.00 och sänds direkt i Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i bandy 2014-2015

Mer i ämnet