Tove Alexandersson fick en drömstart på världscupsäsongen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Drömstart för Tove Alexandersson

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson fick bästa möjliga start i världscupen i orientering. Hon vann den inledande sprinttävlingen på Tasmanien med över en minuts marginal till tvåan, schweiziskan Judyth Wyder.

Tove Alexandersson fick en drömstart i årets världscup.

Hon vann sprintpremiären på Tasmanien med mer än en minuts marginal.

Tove Alexandersson vann för första gången världscupen totalt förra säsongen. Årets säsong kunde knappast ha startat på ett bättre vis.

Hon tog tidigt kommandot i det inledande sprintloppet och var en minut och två sekunder snabbare än tvåan, schweiziskan Judith Wyder.

”Jag blev överraskad över att marginalen var så stor”, säger Tove Alexandersson i ett pressmeddelande.

”En minut är väldigt mycket i sprint. Men kroppen kändes bra trots värmen”.

Om några veckor slipper Tove Alexandersson just det problemet. Då tävlar hon i EM i skidorientering i Schweiz.

”Det är väldigt speciellt att tävla i världscupen i orientering så här tidigt på året. Men jag har haft en bra träningsperiod de två senaste månaderna. Därför känns det väldigt bra att få ett så här positivt besked”, säger Tove Alexandersson.

Fler svenskor nådde framskjutna placeringar i världscuppremiären. Karolin Ohlssson blev femma och Alva Olsson kom på nionde plats.

Även på herrsidan blev det en svensk pallplats när Gustav Bergman tog en tredjeplats bakom schweizarna Matthias Kyburz och Daniel Hubmann. Jerker Lysell kom sexa och Oskar Sjöberg inledde säsongen med en åttonde plats.

Topp 3

Damer

1 Tove Alexandersson, Sverige, 14.58

2 Judith Wyder, Schweiz, 16.00

3 Sara Lüscher, Schweiz, 16.13

Herrar

1 Matthias Kyburz, Schweiz, 15.06

2 Daniel Hubmann, Schweiz, 15.39

3 Gustav Bergman, Sverige, 15.45

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.