Foto: SVT

Drott till SM-final efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Drott är klart för SM-final efter att ha vunnit femte avgörande semifinalen borta mot Lugi med 24-23. Men Lugi har lämnat in protest.

Drott ledde med sju bollar i halvtid men Lugi tog in och med fyra sekunder kvar av matchen fick Lugi frikast. Albin Tingsvall sköt i blocket och tog returen och satte 24-24. Domaren godkände målet, men matchdelegaten visade att matchtiden var slut.

– Enda jag vet att jag skjuter i täck och sen får jag bollen. Jag tycker det går ganska snabbt och jag har ingen aning vad klockan står på, säger Albin Tingsvall.

Matchdelegaten säker på sin sak

Vilda protester utbröt från Lugispelarna, men matchdelegaten var säker på sin sak och berättade för SVT Sport att han var helt säker på att bollen inte hade passerat mållinjen när slutsignalen hade gått.

Efteråt lämnade Lugi in en protest. Hemmalaget hänvisar till att tv-sändningen visar att tiden inte varit ute.

”Båda domarna dömer mål. Matchdelegaten viftar bort målet helt felaktigt. Vi anser att matchen ska spelas om”, motiverar Lugi i ett pressmeddelande.

Matchklockan stod på 59.56 (men kan också ha innehållit tiondelar) och körningar som SVT gjort visar att målet kom efter 3,7-3,8 sekunder. Hallens klocka och tv-grafiken kan dock skilja.

Drott otippade inför säsongen

Inför säsongen var det inte många som trodde på Drott, men laget slutade fyra i serien ocg har i slutspelet gått från klarhet till klarhet.

– Det är en jäkla resa vi gjort, otroligt skönt och ändå har vi en del nyckelspelare borta, säger Drotts målvakt Robert Bladh som gjorde en stor match och stod för 15 räddningar och hade en räddningsprocent över 50 procent i första halvlek.

– Vi har haft en skön känsla mot båda lagen så det spelar ingen roll. Vi ska förbereda oss mentalt och handbollsmässigt oavsett vilket lag vi får möta.

Vassast framåt i bortalaget var Magnus Persson och Diego Perez Marne med fem mål vardera.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.