Foto: Bildbyrån

Dubbla svenska stavmedaljer vid U23-EM

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbelt svenskt i topp på stavhoppet vid U23-EM i Tallinn. Angelica Bengtsson tog guldet, silvermedaljör blev Michaela Meijer.  

– Det kändes riktigt högt och jag förstod vad som hände vilket jag inte gjorde i går (på kvalet) och som jag inte har känt på hela säsongen. Jättekul att det fungerade, sade guldmedaljören Angelica Bengtsson till friidrott.se.

Svenskorna dominerade stort i Tallinn, tvåan Meijer hoppade hela 15 centimeter högre än trean, Natalya Demidenko från Ryssland, med sina 4.50.             

Friidrott säsong 2015

”Ser fram emot VM”

Angelica Bengtsson klarade ytterligare en höjd och stannade på 4.55 – fem centimer under hennes svenska rekord. Ett klart bättre resultat än vid Diamon League-galan senast (4.38) och en höjd som ger mersmak.

– I och med att det kändes så pass bra på den här tävlingen, så ser jag fram emot VM (Peking i augusti) också, sade hon till friidrott.se.

Bengtssons förstaplats gav Sverige sitt första guld på ett U23-EM i friidrott sen 2007, då genom Linus Thörnblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet