default_caption

Efter huliganattacken – polisen hoppas på videomaterialet

Uppdaterad
Publicerad

Fem huliganer har omhändertagits – och nu hoppas polisen att kamerorna inne på Tele2 Arena ska ge fler gripanden efter huliganattacken från Hammarby-anhängare i torsdagens match mot Gais.

Polisen hade sent igår omhändertagit fem personer efter huliganattacken från Hammarby-anhängare mot Gais-anhängare inne på Tele2 Arena i torsdagens superettanmatch. Det berättar Lars Byström, presstalesman hos Stockholmspolisen, för SVT Sport.

Han berättar vidare att poliserna som ingrep för att stoppa bråket blev attackade av huliganerna.

Superettan

– Vi hoppas att filmmaterialet från arenan och annat ska kunna göra att vi kan gripa fler som var inblandade, fortsätter Byström.

I Hammarby-ledningen är det nedstämt efter det inträffade.

– Jag kände sorg och en otrolig oro för de  som råkade ut för det här. Vi måste ta reda på hur det gått till och kolla på bristerna, säger tillförordnade ordföranden Richard von Yxkull till SVT Sport.

Diskutera huliganproblematiken i sociala medier under #huliganism.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan

Mer i ämnet