Fabian Cancellara i den gula ledartröjan var inblandad i kraschen. Han fick ont i ryggen men tog sig i mål. Han tvingades sedan att bryta. Foto: TT Nyhetsbyrån/Christophe Ena

Efter kraschen – Cancellara bryter Tour de France

Uppdaterad
Publicerad

Tour de France är över för OS-mästaren Fabian Cancellara. Efter kraschen under dagens tredje etapp gav schweizaren själv det tråkiga beskedet via twitter.

”Lämnade precis sjukhuset med en enorm besvikelse. Tour de France är över. Har brutit några ben i min rygg igen precis som i våras”, skriver Cancellara på twitter.

Under våren föll han illa på en tävling i Belgien med gatsten som underlag och bröt två ryggkotor. Efter dagens krasch verkar det som om schweizaren ådragit sig en liknande skada. Enligt hans stall har han brutit två kotor i nedre delen av ryggen.

Cancellara, som hade den gula ledartröjan under dagens tredje etapp, var en av många som drogs med när fransmannen William Bonnet körde omkull. Cancellara reste sig och cyklade i mål men tvingas nu bryta årets Tour de France.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de France

Mer i ämnet