Efterlängtad seger för Nicole Holmén och Titanic

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan tog Nicole Holmén silver i SM för Unga Ryttare efter Karin Martinsen, men i lördagens final i Young Rider Cup blev det ombytta roller. Med en segermarginal på nästan två sekunder tog Holmén sin första seger i Scandinavium, före just Karin Martinsen. – Jag har varit här i tio år med min familj och alltid drömt om att få vinna. Nu känns det helt underbart, säger Holmén till SVT Sport.

En skada på hästen Ernst gjorde att Titanic fick chansen denna gång. Han kom till Nicole Holméns familj som fyraåring och under de elva år han varit hos familjen har han vunnit många medaljer tillsammans med både Nicole och systern Stephanie Holmén. Ändå var Nicole inte säker på att det skulle räcka hela vägen denna gång. De startade sist i omhoppningen. Karin Martinsen som då låg i ledning hade ridit snabbt och felfritt och därför fanns det inte utrymme för några misstag.

– Det kändes som att jag red så snabbt jag kunde men Titanic är en ganska långsam häst och därför var jag långt ifrån säker på tiden. Efteråt ville jag nästan inte lämna banan, det kanske är enda gången jag får vinna en sådan här tävling, säger Holmén.

Göteborg Horse Show 2015

Men enligt SVT Expert Lotta Björe har Nicole Holmén en fin ryttarkarriär framför sig.

– Många ryttare har vunnit Young Rider Cup här på Scandinavium har ju senare tagit steget in i seniorlandslaget . Jag är övertygad om att vi får se mycket av Nicole framöver. Hon är en riktig vinnarskalle, säger Lotta Björe.

För Karin Martinsen var det en dag med blandade känslor. Hon var nöjd med sin häst och glad över andra platsen, men det var också hennes sista start tillsammans med Picasso L. Han kommer nu att ridas av sin nya ägare.

Eneas Hållsten, 19 år från Gotland, red hästen Bluffing Spirit till en fin tredje plats.

För första gången var finalen i Young Rider Cup en internationell klass, men trots att tre tyska ryttare gick vidare till omhoppning blev det alltså trippel svenskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Göteborg Horse Show 2015

Mer i ämnet