Ekblom tog säsongens andra seger

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Ekblom tog sin andra STCC-seger för säsongen – 32:a segern i karriären i STCC-sammanhang och jämnar därmed ut mästerskapstabellen. ”Fantastiskt bra för mästerskapet”, säger Ekblom till SVT Sport.

Mästerskapsledaren Thed Björk vann båda omgångarna i kvalet och följde upp med seger i första heatet under lördagen – men i andra heatet satte Fredrik Ekblom, som var märkbart besviken över sin andra placering i första heatet, stopp för den goda formen.

– Fantastiskt bra för mästerskapet, helt sjukt, säger han till SVT Sport och fortsätter:

STCC 2015

– Det känns bra, men jag har lite saker utanför racingen som gör att jag har svårt att fira.

Fredrik Ekblom stod för ett bra lopp och jagades av Mattias Andersson, som var på jakt efter sin 100:e seger i karriären (alla klasser inräknade). Andersson lyckades inte köra hem den titeln den här gången, utan fick se sig besegrad av Ekblom, och i stället nöja sig med en andraplats.

Dagens seger för Fredrik Ekblom var den andra för säsongen och 32:a i karriären i STCC-sammanhang. Med dagens seger jämnar han ut mästerskapstabellen och är nu endast tio poäng efter Björk inför tävlingen i Solvalla.

Kamp om sista pallplatsen

I slutet av det andra heatet handlade kampen istället om vem som skulle komma trea. Richard Göransson och Thed Björk hade en jämn kamp om den sista pallplatsen. Med mycket rutin höll Göransson Björn bakom sig och släppte inte förbi mästerskapsledaren.

För Prins Carl Philip, som vann sin första STCC-seger hittills senast i Falkenberg, slutade tävligen i Gelleråsen med en sjunde placering efter samma placering i både första och andra heatet

Nästa STCC-deltävling går av stapeln den 12 september på Solvalla.

MÄSTERSKAPSTABELL STCC

1. Thed Björk, 270 poäng

2. Fredrik Ekblom, 260 poäng

3. Fredrik Larsson, 212 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

STCC 2015

Mer i ämnet