Ekholm utslagen i bordtennis-VM

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Ekholm förlorade åttondelsfinalen i bordtennis-VM i Suzhou i Kina tidigt på fredagsmorgonen, svensk tid. Svenskan förlorade i fyra raka set mot kinesiska Mu Zi och är därmed utslagen ur singelturneringen.

Ekholm hängde med bra i de första två seten som hon förlorade knappt 12-10 och 13-11. De två resterande seten vann kinesiskan däremot klart, 11-5, 11-3.

– Jag hade inte samma flyt i spelet idag som tidigare under turneringen men är nöjd med att jag gjorde jobbet ordentligt ändå. Jag har ju mina chanser i både första och andra setet, säger Ekholm till Svenska Bordtennisförbundets hemsida.

Den 44-seedade svenskan trodde på förhand att hon skulle ha en bra chans mot Mu Zi som gjort en imponerande comeback på världsscenen. Inför årets VM hade kinesiskan knappt spelat några matcher och saknade därför ranking. Nu är hon framme i kvartsfinal.

Matilda Ekholm kan emellertid vara hyfsat nöjd med sin insats. Platsen i åttondelsfinalen är svensk dampingis största framgång i singel i VM-sammanhang sedan 1979.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.