Ingesson ville utse sin efterträdare

Uppdaterad
Publicerad

Klas Ingesson blir ihågkommen som en kämpe med ett stort krigarhjärta. Elfsborgs ordförande berättar i Gomorron Sverige hur Ingesson trots sin svåra sjukdom levde i nuet. – Han var faktiskt delaktig i vem som ska bli vår nästa manager in i det sista, säger Bosse Johansson.

Dagen efter Klas Ingessons bortgång gästade Elfsborgs ordförande Bosse Johansson Gomorron Sverige. Han berättar om en känslosam dag.

– Det var en dag med sorg, men det var en väldigt värdig dag. Det märktes verkligen hur mycket Klas betydde för väldigt, väldigt många människor, säger Johansson.

Klas Ingesson

Redan vid lunchtid i går, under den första minnesstunden, dök många människor upp för att hylla sin hjälte och på kvällen samlades flera hundra för att ta farväl av Klas Ingesson.

Trots att Ingesson var svårt sjuk den sista tiden slutade han aldrig att värna om Elfsborgs framtid.

– Det som var så fantastiskt med Klas var också att han även i den tuffa situationen, för han slet väldigt mycket med sin cancer de sista veckorna, men även i den situationen pratade vi mest om hur vi skulle göra nästa år, säger Johansson.

– Han var faktiskt delaktig i vem som ska bli vår nästa manager in i det sista.

– Han levde i nuet och siktade framåt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klas Ingesson

Mer i ämnet