Lena Eliasson. Foto: Bildbyrån

Eliasson tar sista sträckan i stjärnlaget

Uppdaterad
Publicerad

I april kom nyheten att tio av världens bästa kvinnliga orienterare går ihop och utmanar herrarna i klassiska orienteringsloppet Tiomila. Nu är det klart hur laget formerar sig.

Lagets främsta svenskor, Tove Alexandersson och Lena Eliasson, springer tredje respektive sista sträckan i det stjärnspäckade laget.

– Om vi springer bra, eller okej tekniskt, så blir det riktigt häftigt att se: var ligger nivån? säger Eliasson i ett pressmeddelande.

Tiomila avgörs nu i helgen, i skogarna utanför Arlanda. Först springer damstjärnorna stafett för sina respektive klubblag under lördagen. Senare på kvällen är det dags för klassikern Tiomila.

– Det blir ju spännande att se vad det skulle kunna leda till i framtiden. Det här skulle ju kunna vara ett steg på vägen mot att hitta ett annat koncept för damerna, säger Eliasson.

Stjärnaget – sträcka för sträcka

1. Emma Klingenberg (Danmark, Järla IF OK)

2. Nadiya Volynska (Ukraina, OK Orion)

3. Tove Alexandersson (Stora Tuna OK)

4. Annika Billstam (OK Linné)

5. Ida Bobach (Danmark, OK Pan Åhus)

6. Sara Hagström (Falköpings AIK OK)

7. Catherine Taylor (Storbritannien, OK Linné; ersätter Maja Alm)

8. Simone Niggli (Schweiz, OK Tisaren)

9. Sara Lüscher (Schweiz, Kalevan Rasti; ersätter Mari Fasting)

10. Lena Eliasson (Domnarvets GoIF)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.