Jonas Jacobsson. Foto: TT Nyhetsbyrån

EM-guld till Jonas Jacobsson

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jacobsson fortsatte i dag att bygga vidare på sin legendariska status genom att plocka hem EM-guld i Alicante i paradgrenen – helmatch 50 m gevär.

Svensken kunde ohotat ta hem guldet efter en totalpoäng på 1 172 – nytt världsrekord. Silvret gick till Laslo Uranji, Serbien, på 1 130.

– Det var jättekul. Jag har väntat länge på att få till den här poängen på ett mästerskap. Jag har väntat de senaste 12 åren och äntligen slog det in, säger Jacobsson till SVT Sport.

Jonas gjorde sin internationella debut vid 14 års ålder och redan som 15-åring tog han både silver- och bronsmedalj i Paralympics i Arnhem 1980.

Sedan debuten har Jonas totalt tagit 30 medaljer i paralympics varav 17 guld. Han har också 17 VM-guld och 22 EM-guld i prisskåpet.

– Det här visar att man inte är slut så fort i skytte. Man blir som ett vin – bättre med åren, säger Jacobsson och skrattar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.