Foto: TT Nyhetsbyrån

Ericsson straffades i tidskvalet

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson slutade tia i tidskvalet inför söndagens formel 1-GP på klassiska Monza-banan i Italien. Lewis Hamilton var snabbast och tog därmed sin sjunde raka pole position. Ericsson straffades dock i efterhand, för en incident under den första kvalrundan då han täckte banan för tysken Nico Hulkenberg. Svensken får nu starta som tolva i söndagens race.

– Jag såg honom inte när jag kom ut på banan, säger Ericsson om incidenten.

Marcus Ericsson har tagit poäng i två raka tävlingar och formen ser ut att hålla i sig. Under kvalet till Italiens GP tog han sig hela vägen till den tredje kvalrundan. I sin Sauber-bil slutade svensken tia och tangerade därmed sitt bästa kvalresultat sedan tidigare, en glädje som dock blev kortvarig.

– Jag hade sämre grepp i Q3, sjundeplatsen var inom räckhåll. Surt att inte få ut mer, men vi har ett bra läge inför racet, sa han till Viasat innan straffet var utdelat.

Snabbast i tidskvalet inför säsongens sista lopp i Europa var Mercedes Lewis Hamilton. Han tar därmed sin sjunde raka pole position. Tvåa var Kimi Räikkönen och trea Sebastian Vettel.

Tidskval

1) Lewis Hamilton, Storbritannien, Mercedes, 1.23,397

2) Kimi Räikkönen, Finland, Ferrari,1.23,631

3) Sebastian Vettel, Tyskland, Ferrari, 1.23,685

12) Marcus Ericsson, Sverige, Sauber, 1.26,214 (nedflyttad från tionde)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.