Foto: Bildbyrån

”Ericsson har chans på poäng”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson startar från ruta elva i dagens Formel 1-lopp i Österrike. SVT:s expert Robert Dahlgren tror på poäng, om allt bara går bra i starten.

Robert Dahlgren tror på ett jämnt lopp.

– Det är relativt svårt att köra om, de omkörningsmöjligheter som finns är på raksträckorna. Marcus med sin Ferrarimotor har bra förutsättningar.

Formel 1

– Det mest troliga är att det bara blir ett depåstopp, vilket kan gynna Marcus som är bra på att spara däck. Men mycket kan hända de första varven. Om han får en bra start och klarar sig från incidenter så tror jag att han har chans på poäng.

Sauber har inte haft rätt strategi

Ericsson har endast tagit fem poäng under säsongen. Dahlgren är lite kritisk mot Sauberstallet.

– Han har flera gånger gjort väldigt bra insatser men Sauber har inte utvecklat sin bil lika mycket som de andra stallen så nu är det svårare att ta poäng än i början på säsongen. Strategin har heller inte alltid varit där den borde, de har gjort det lite för komplicerat för sig.

Hamilton är storfavorit

Toppstriden tror Dahlgren återigen blir en duell mellan Lewis Hamilton och Nico Rosberg i Mercedes. Hamilton är den absoluta storfavoriten med ett stort självförtroende och en bil han trivs otroligt bra i. Eventuellt kan en annan förare blanda sig i, den ende som hittills vunnit ett av säsongens VM-lopp.

– Sebastian Vettel trivs bra i Ferrariteamet. Får han en bra start så kan han vara med och fajtas. Jag tror inte att han slår båda Mercedesbilarna, men kanske kan han slå sig in som tvåa.

– De mest intressanta fajterna blir dock därbakom. Kimi Räikkönen var chockad över sin kvalplacering (startar som 14:e). Det ska bli roligt att följa hans väg upp i fältet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Formel 1

Mer i ämnet